Buy Cigarettes Online cigarettes cheap

Szexuális zaklatás

Egyszer csak átnyúlt az asztal felett, és megmarkolta a mellemet. Aztán visszahúzta a kezét. Először csak ültem döbbenten, aztán rábámultam, és megkérdeztem: "Megőrültél?" Vigyorogva azt mondta: "Csak megnéztem, hogy kosaras melltartót viselsz-e, már ez is baj?" Sürgősen másik munkahely után néztem.

1. A szexuális zaklatás definíciója

A szexuális zaklatás fogalma azt a magatartást igyekszik meghatározni, amelynek során valaki a nemi hovatartozása miatt szenved el zaklatást.

A nők elleni erőszak

AZ ENSZ meghatározása szerint:

"A nők elleni erőszak bármely olyan, a nőket nemük miatt érő erőszakos tett, mely testi, szexuális vagy lelki sérülést okoz vagy okozhat nőknek, beleértve az effajta tettekkel való fenyegetést, valamint a kényszerítést és a szabadságtól való önkényes megfosztást, történjen az a közéletben vagy a magánszférában.

Beleértendő, de nem korlátozandó a testi, szexuális és lelki erőszakra, melyet az áldozat a családon belül szenved el, ide értve a bántalmazást, a lánygyermekkel való szexuális visszaélést, [...] a házasságon belüli nemi erőszakot [...]"

Néhány adat a családon belüli erőszakról

A családon belüli erőszak elsődleges áldozatai NŐK ÉS GYEREKEK.
A statisztikai adatok szerint a partnerbántalmazás az esetek 95 százalékában férfi elkövetőt és nő áldozatot jelent, ezért képzéseinken és kiadványainkban a családon belüli erőszakot nők elleni férfierőszakként definiáljuk. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy partnerbántalmazást nem követnek el férfiak, illetve leszbikus és meleg kapcsolatban élők ellen. Ez utóbbi három kategória az összes eset 5 százalékát teszi ki.

11 dolog, amit a férfiak a családon belüli erőszak ellen tehetnek

Kuszing Gábor, Habeas Corpus Munkacsoport

Elhangzott 2005. november 27-én, a nők elleni erőszak leküzdésének világnapján, a Kossuth téren, a nők elleni erőszak elleni 16 akciónap keretében.

Szülészet, nőgyógyászat