Buy Cigarettes Online cigarettes cheap

Események 2017

Nyitóesemény és Néma Tanúk Felvonulás

Dátum: 2017. november 25., szombat
Időpont: 14:00-16:00-ig
Helyszín: ELTE Állam- és Jogtudományi Kar, 1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.
Szervező: NANE Egyesület
További információ: Idén is felvonulással emlékezünk a 2016. november és 2017. október között családon belüli erőszak miatt meghalt áldozatokra.
14:00–15:00: Beszédek és megemlékezés az áldozatokról
Moderátor: Bombera Krisztina
Beszédet mondanak:
– szervezés alatt, részletek hamarosan
Az elmúlt 12 hónap áldozatainak neveinek és történeteinek felolvasása.
15:00–15:40: Felvonulás
A felvonulás tervezett útvonala: Egyetem tér - Papnövelde utca - Nyáry Pál utca - Váci utca - Október 6. utca - Kossuth Lajos tér.
Térképen: goo.gl/maps/68sdyE6k6To
15:40-16:00: Gyertyagyújtás a Kossuth téren
 
 

Labrisz-est: Leszbikus párkapcsolatok 12. - Párkapcsolat és Erőszak

Dátum: 2017. november 24., péntek, 19-22 óra
Időpont: 19:00-22:00-ig
Helyszín: Közkincs Könyvtár, 1088 Budapest, Rákóczi út 11. 1. emelet, kapucsengő 125.
Szervező: Labrisz Leszbikus Egyesület
További információ: Novemberben a leszbikus párkapcsolati erőszak témáját járja körbe a Labrisz Turai Katalin Ráhel szociológussal. Beszélgetnek arról, hogyan jelenhet meg a hatalom a leszbikus párkapcsolatokban. Milyen jelei vannak, ha az egyik fél hatalmat gyakorol a másik fölött? Mikor beszélhetünk bántalmazásról? Miben más egy egyenlőtlen kapcsolat nők között, mint heteroszexuális kapcsolatokban? Milyen formákban jelenhet meg a bántalmazás, és mit tehetünk ellene, akár érintettként, akár barátként?
Szeretettel várnak mindenkit a Közkincs Könyvtárban. Az eseményre lehet vinni inni- és harapnivalót. Ajánlott adomány: 500 Ft.
 
 

Minek megyünk oda? Közösségi futás a zaklatás ellen

Dátum: 2017. november 25., szombat
Időpont: 12:00-24:00-ig
Helyszín: Bárhol a világon, budapesti helyszín hamarosan a Facebook eseményben
További infromáció: Az Almodóvar Futó Egylet (AFE) tagjai november 25-én, a nők elleni erőszak felszámolásának világnapján közös futásra invitálnak.
"Csatlakozzatok és fussunk minél többen azért, hogy ezzel is felhívjuk a figyelmet a nők ellen elkövetett erőszak, zaklatások számos formájára. Futásunkkal szolidaritásunkat fejezzük ki az áldozatokkal és egyben tiszteletünket is azok iránt, akik akár a megbélyegzést is vállalva, szembeszállnak az őket kihasználókkal. Almodóvar egyik legszebb filmjének címe, a Volver szó visszatérést jelent. Nekünk pedig azt, hogy nem mehetünk el szó nélkül semmilyen erőszak mellett. Futásunk egyben legyen üzenet valamennyi, a nőket ösztönösen vagy szándékosan kihasználó vagy megalázó, hatalmával visszaélő erőszaktevő felé is arról, hogy hatalmas erő rejlik a támogató női közösségekben."
 
 

Budapest! Rózsák forradalma 2017.

Dátum: 2017. november 25., szombat
Időpont: 17:00-18:30-ig
Helyszín: Lumen Kávézó, Horánszky utca 5., Budapest, 1085
További információ: November 25-én, a nők elleni erőszak világnapján a szülészeti erőszak áldozataira is emlékezünk. A szervezők egy kerekasztal beszélgetéssel zárják a napot, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt délután 17 órakor a Lumen Kávézóban. A Másállapotot a szülészetben szervezői, az EMMA Egyesület munkatársai és az EMMA Vonal önkéntesei beszélgetnek majd egymással és a közönséggel.
"Az elmúlt években több száz olyan üzenet és történet érkezett tőletek, amely arról tanúskodik, hogy a szülészeti erőszak valamilyen formában jelen van a szülőszobákban. Szülészeti erőszak minden olyan beavatkozás és bánásmód, ami a nő engedélye nélkül, akarata vagy tudta ellenére végeznek rajta vagy újszülöttjén a szülészeti ellátás bármely szakaszában, a várandósgondozástól a gyermekágyig. Az emberi méltóság, a betegjogok, az önrendelkezési, kapcsolattartási jog megsértése hatalmi pozícióból. A Másállapotot a szülészetben! mozgalom, csatlakozva a Roses Revolution, azaz Rózsák Forradalma nemzetközi kezdeményezéshez, szeretné felhívni a figyelmet erre a tarthatatlan állapotra." 

Facebook esemény

 

Székesfehérvár! Rózsák forradalma 2017.

Dátum: 2017. november 25., szombat
Időpont: 17:00-18:30-ig
Helyszín: Tornárium, Deák F. u. 13., Székesfehérvár, 8000
További információ: Szeretettel várnak minden érdeklődőt a szervezők Székesfehérváron beszélgetni, üzenetet írni. "Gyere el, ha szívesen beszélgetél a témáról, ha szeretnél üzenetet írni a kórháznak, megírni a szüléstörténetedet. Az esemény után egy rózsa kíséretében eljutattjuk a kórháznak az üzeneteket, történeteket. Természetesen ide is velünk tarthattok, ha szeretnétek. Ha nem tudsz 25-én eljönni, de lenne leveled, üzeneted, vedd fel velünk a kapcsolatot és találunk megoldást!"

 

Süel Jótékonysági Műhelyvásár

Dátum: 2017. november 25., szombat
Időpont: 17:00-21:30-ig
Helyszín: Süel, 1052 Budapest, Deák Ferenc u. 17.
Szervező: Süel
További információ: A színek a ruhádra valók! A 16 akciónap keretében, a nők elleni erőszak felszámolásának világnapján, 2017-ben negyedszerre tart a Süel jótékonysági műhelyvásárt. A műhelyvásáron olyan Süel termékek kerülnek kiárusításra 1000-3000-5000 és 7000 forintos árakon, melyek: 

- prototípusok 
- minták, amelyek kialakítása még nem volt tökéletes
- enyhén hibás (szálhiba, cipzár proléma stb) termékek 
- több évvel ezelőtt kifutott modellek.
"Sok-sok kincset találhattok (mert még mindig rengeteg dolog van a műhelyben...)! A vásárt megelőző kampány arcai, túlélők, azaz olyan hölgyek, akik már átélték a családon belüli erőszak valamilyen formáját." A kampány szlogenje „A színek a ruhádra valók…” a márkához és a témához is illeszkedve hívja fel a figyelmet a problémakörre. Fontos, hogy ez nem a múltról, hanem a jelenről és a jövőről szól számukra, így egy nagyon pozitív hangulatú kampányt szerveznek idén is.

Facebook oldal

 

A karmester szeretője - színházi előadás + kerekasztal beszélgetés

Dátum: 2017. december 2.
Időpont: 19:30-22:00-ig
Helyszín: Pesti Magyar Színház, 1077 Budapest, Hevesi Sándor tér 4., Sinkovits Imre Színpad
További infromáció: Az előadás után a színház feldolgozó beszélgetést szervez a közönségnek. Résztvevők: Benkő Nóra színész, aki a Pesti Magyar Színiakadémia igazgatója, Varga Éva rendező,​ és a Patent illetve  a NANE szakértői. A darabról: Katharina vallomása egy idősebb, családos emberhez fűződő titkos viszonyáról. A legtöbb ember életében – akár bevallja, akár nem – előfordul legalább egyszer egy autó hátsó ülésén “elkövetett” titkos szex. Hogy aztán merre fejlődik a kapcsolat, az a két emberen múlik. Ebben a darabban a tipikus irányba fordul: titkos szerelmi szenvedély lesz belőle. Az egyszerű, naiv, fiatal rajongó és az ismert művész nem egyenrangú viszonya. A férfi önző módon kihasználja a másik rajongását. A nő szenvedélyes ragaszkodásának a dolgok természetéből adódóan kínzó magány lesz a vége. Az egyszemélyes darab egy őszinte monológ, amely a szerető szemszögéből mutatja be ennek a kapcsolatnak a csúcsait és mélységeit – a köznapitól eltérő valóságát. Az előadás lemezteleníti a testet és a lelket is – Benkő Nóra lebilincselő őszinteséggel mutatja meg mindkettőt. Az előadás egyszerre pikáns, provokatív és végtelenül őszinte – minden nézőnek ajánljuk, aki többet akar tudni a szenvedély titkos természetéről.
 
 

Képzés a nemi szerepekről és a nemek közötti egyenlőtlenségekről

Dátum: 2017. december 1-3.
Helyszín: Auróra közösségi központ, Budapest, 8. kerület, Auróra utca 11.
További információ: A Közélet Iskolája, közösségi oktató- és kutatóközpont, képzést hirdet. Miről szól a képzés? A nemi szerepelvárások és a nemek közötti egyenlőtlenségek mindenütt megjelennek, így a társadalmi és közösségi munkában is. Hogyan korlátoznak ezek a szerepek, és miért ennyire nehéz megszabadulni tőlük? Milyen lehetőségeink vannak a változtatásra? Az alapozó képzés során ezeket a kérdéseket fogják körüljárni, Dósa Mariann és Szabó Móni segítségével. Kiket várnak? Mindazokat, akik társadalmilag aktívak (pl. aktivisták, szervezők, oktatók, segítők). Különösen várják érdekvédelmi szervezetek és önszerveződő közösségek hátrányos helyzetű tagjainak jelentkezését!

Honlap

 

NaNe képzés a Vintage Beauty Szépészeti Nőintézetben

Dátum: 2017. december 4.
Időpont: 17:00-20:00-ig
Helyszín: Vintage Beauty Szépészeti Nőintézet, Budapest, lll. Nánási út 40/A., Budapest, Hungary, 1031
További információ: 3 órás képzés a gyerekek és nők elleni családon belüli és kívüli erőszak kezelésére, megoldására a NaNe és a Vintage Beauty Szépészeti Nőintézet közös szervezésében. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet az info@vintagebeauty.hu címre várunk.
 
 

Szakálla volt gender filmklub - A szüfrazsett 

Dátum: 2017. december 9.
Időpont: 16:00-21:00-ig
Helyszín: Budapest, VI. Teréz krt 7, fszt 1., 12-es kapucsengő.
Szervező: Stop Férfierőszak
További információ: Az igazságszerető férfiak támogatják a nők ügyét… vagy mégsem? A szüfrazsett /Suffragette/ info feliratos, angol filmdráma ezt a kérdéskört járja körül. Rendezte: Sarah Gavron. Hossza: 106 perc (2015). Tea és terembérlet hozzájárulás 500 ft. Diák 300 Ft.
 
 

16 Akciónap záróesemény: #VANKEPEMHOZZA kiállítás + sütivásár 

Dátum: 2017. december 9-10.
Kiállításmegnyitó: december 9. 15 óra
Helyszín: 2B Galéria, Budapest, IX. kerület, Ráday utca 47.
Szervező: NANE Egyesület
További információ: A #VANKEPEMHOZZA közösségi fotósprojektet a NANE azért hirdette meg, mert sokszor előfordul, hogy a családon belüli erőszak áldozatait ritkán vagy egyáltalán nem hallgatják meg a környezetükben élők. Ha pedig mégis, nem hisznek nekik, vagy nem tartják komolynak a helyzetüket. Az Egyesület lehetőséget szeretne adni arra, hogy a hétköznapokban sokszor hallgatásra kényszerülő nők üzenjenek egy képen keresztül, pont úgy, ahogy nekik jólesik. Ehhez a vankepemhozza@nane.hu címre várják az alkotásokat egy pár mondatos történet kíséretében.  A képeket a NANE Facebook és Instagram oldalán található virtuális tárlaton folyamatosan nyomon lehet követni, valamint a december 4-ig beküldött fotókat élőben is megtekinthetjük a Ráday utca 47. szám alatt található 2B Galériában nyíló kiállításon. A képek szigorúan anonim módon jelennek meg, ezért fontos, hogy az alkotás ne legyen azonosítható. Más formai megkötés nincs.