Villámakció 2010

 

Egyenlőség, szabadság, erőszakmentesség!

 
A 16 akciónapot (16 Akciónap a Nők Elleni Erőszak Ellen) 1991 óta világszerte novem-ber 25. (a Nemzetközi nap a nők elleni erőszak megszüntetéséért) és december 10. (az emberi jogok világnapja) között rendezik meg civil szervezetek és magánszemélyek,
hogy a nők elleni erőszak súlyosságára irányítsák a nyilvánosság figyelmét, kifejezzék szolidaritásukat az áldozatok iránt, és nyomást gyakoroljanak a politikusokra és a jogalkalmazókra a nők elleni erőszak minden formájának megszüntetéséért. Az áldozatok iránti szolidaritásuk jeléül százezrek viselnek lila szalagot (a párkapcsolati erőszak elutasításának jelképe), illetve fehér szalagot (a nők elleni erőszakot elutasító férfiak mozgalmának jelképe).
 
2010. november 25-én a 16 Akciónap keretében
villámakciót szervezünk a Vörösmarty téren a Gerbeaud Cukrászda előtt.
 
Ezen a napon aktivisták részvételével szeretnénk felhívni a nyilvánosság figyelmét a nők elleni erőszakra, valamint felkelteni együttérzésüket, és arra buzdítani a lakosságot, hogy vegyenek részt november 28-án a Pilvax Kávéházból induló felvonuláson, ezzel is kifejezve szolidaritásukat az áldozatok iránt.
 
A néhány perces villámakción a résztvevők csoportba rendeződnek és a lakáskulcsukat csörgetik, ezzel jelezve, hogy az erőszak zárt ajtók mögött zajlik, melyben nekünk is van felelősségünk. Előtte és utána a november 28-i felvonulásról szórólapot osztunk.
 
Ha részt akarsz venni az eseményen, gyere november 25-én csütörtökön a Vörösmarty térre a Gerbeaud Cukrászda elé 14:45-re! A villámakció kezdete 15.00.
 
 
CsatolmányMéret
16nap villam 2010.pdf74.19 KB