Buy Cigarettes Online cigarettes cheap

Néhány adat a családon belüli erőszakról

A családon belüli erőszak elsődleges áldozatai NŐK ÉS GYEREKEK.
A statisztikai adatok szerint a partnerbántalmazás az esetek 95 százalékában férfi elkövetőt és nő áldozatot jelent, ezért képzéseinken és kiadványainkban a családon belüli erőszakot nők elleni férfierőszakként definiáljuk. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy partnerbántalmazást nem követnek el férfiak, illetve leszbikus és meleg kapcsolatban élők ellen. Ez utóbbi három kategória az összes eset 5 százalékát teszi ki.

 MINDEN ÖTÖDIK nőt rendszeresen bántalmaz férje vagy partnere.
Mind a nyugati, mind a magyar adatok azt mutatják, hogy minden ötödik nő él vagy élt valaha olyan kapcsolatban, ahol partnere rendszeresen testileg bántalmazta őt. Ezt az adatot tovább súlyosbítja, hogy a testi erőszak csak a jéghegy csúcsa. A folyamatos lelki erőszakban élő nők száma ennél jóval magasabb.

Magyarországon a családon belüli erőszak HETENTE LEGALÁBB EGY NŐ életét követeli.
Ez az adat szűk források (lezárt gyilkossági esetek bírósági aktái) elemzéséből származik. A reálisabb rendőrségi becslések Magyarországon

A nők számára a (volt) férjek és (volt) élettársak jelentik a legfőbb veszélyforrást.
A bűncselekmény következtében meghalt nők 60 százaléka (volt) házastársa vagy élettársa áldozata, míg a megölt férfiak 13 százaléka halt meg házastársa vagy élettársa keze által. A nők minden esetben aktuális bántalmazó partnerüket ölték meg, vagyis mind a nők, mind a férfiak meggyilkolásához a nő bántalmazottsága vezetett. Egy nőnek nyolcszor annyi esélye van, hogy férje vagy élettársa ölje meg, mint hogy idegen támadó (rablógyilkos, ismeretlen nemi erőszak elkövető, stb.). A nők számára a legnagyobb veszélyforrást egyértelműen (volt) férjük és partnerük, a saját otthonuk, valamint a válást követő időszak jelentik.

NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen) Egyesület
Postacím: 1447 Budapest, Pf. 502.

info(kukac)nane.hu
www.nane.hu

Bántalmazott nők és gyerekek segélyvonala: 06-80-505-101 (este 6 és 10 között)
Biztonsági információk külföldi munkát kereső fiatal nőknek: 06-80-630-125
(kedden és csütörtökön délután 2 és 6 között)